X-Rite kondigt de volgende generatie i1Pro 3 aan voor druk- en prepress professionals

X-Rite Incorporated en Pantone LLC, wereldleiders op het gebied van kleurwetenschap en -technologie, hebben vandaag de derde generatie van hun populaire i1 Family of Color Management-oplossingen voor de print-, imaging- en foto-industrie aangekondigd. De opnieuw ontworpen i1Pro 3 foto-spectraal meter is nauwkeuriger en betrouwbaarder en twee keer sneller dan zijn voorganger. De i1Pro 3 is ideaal voor professionals die nauwkeurige kleuren van hun printer, beeldscherm en projector nodig hebben. Klanten kunnen de i1Pro 3 gebruiken om de monitor- en print/drukkwaliteit beter te volgen en te verifiëren en steunkleur metingen vast te leggen.

“Al meer dan 10 jaar is de i1Pro-familie de go-to-oplossing voor beeldvormende professionals die een nauwkeurige kleurprofilering nodig hebben”, zegt Ray Cheydleur, Productportfolio Manager Printing and Imaging, X-Rite. “De derde generatie i1Pro tilt kleurbeheer naar een hoger niveau door de snelheid van het apparaat aanzienlijk te verbeteren en nieuwe vereisten voor een hoge helderheid te ondersteunen. Met de i1Pro 3 kunnen kleurprofessionals snel en eenvoudig kleurstandaarden toepassen op alle digitale apparaten en druk productieapparatuur voor herhaalbaar en voorspellend kleurbeheer. “

De nieuwe i1Pro 3:
  • Biedt een aangepaste LED-lichtbron met volledig spectrum, die scannen in één doorgang mogelijk maakt en de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van het apparaat verbetert.
  • Meet M0, M1 en M2 gelijktijdig in een enkele doorgang, rekening houdend met optische witmakers.
  • Prepress- en drukoperators kunnen snel voorspellen hoe kleuren die zijn afgedrukt op optisch opgehelderde substraten er onder verschillende lichtomstandigheden zullen uitzien.
  • Leest kleinere patch formaten (6 mm x 6 mm) twee keer zo snel als de i1Pro 2 met verbeterde nauwkeurigheid.
  • Operators van de pers kunnen meer vlakken per doel lezen in zowel de spot- als de scan modus, zodat er minder pagina’s hoeven te worden afgedrukt en gescand.
  • Zorgt voor de juiste kalibratie op ultra heldere displays (tot 5K NIT’s). Geschikt voor maximaal vier beeldschermen die zijn aangesloten op een enkele computer en een onbeperkt aantal beeldschermen die zijn aangesloten op verschillende computers.
  • Optimaliseert het automatisch maken van bestanden met de optie om de nieuwe i1iO Automated scan tafel voor i1Pro 3 op te nemen. Dit bespaart gebruikers tijd en materiaal tijdens de productie.
Over de i1Pro 3-familie

i1Basic Pro 3 is een betaalbare, professionele spectrale kleurmeet oplossing voor weergave en projector profilering, druk  kwaliteitsborging en steunkleur meting.

Met i1Photo Pro 3 kunnen fotografen snel en eenvoudig aangepaste camera-, monitor-, projector-, scanner- en RGB-printer profielen maken om ervoor te zorgen dat de kleuren waar zijn tijdens het vastleggen, bekijken en afdrukken.

i1Publish Pro 3 is een geavanceerde ICC-profilering en kalibratie-oplossing die beeldvormende professionals, prepress en drukkers kunnen gebruiken in alle weergave- en druk uitvoermodi om complete RGB-, CMYK- en CMYK + -kleuren workflows te beheren.

i1Pro 3 Plus biedt geavanceerde mogelijkheden ter ondersteuning van de huidige grootformaat-, digitale print- en industriële toepassingen. Het maakt snel ICC-profielen voor vrijwel elk substraat, inclusief keramiek, textiel, glas, metaal, hout, vinyl, plastic, dunne films, karton, papier en meer.

Alle modellen van de i1Pro 3 worden geleverd met de nieuwste versie van i1Profiler, professionele software voor kleurprofilering.

Deel dit bericht

Vul uw naam en email adres in om uzelf in te schrijven voor onze nieuwsbrief.