Uitstekende prestaties van GMG in de Expanded Gamut-studie

Reproductie en nauwkeurigheid van steunkleuren bij expanded gamut druk worden vaak als vrijwel onmogelijk beschouwd, maar zoals een onderzoek van Ryerson University in Toronto laat zien is dat niet onbereikbaar. In een vergelijking van tien verschillende color management systemen ging GMG de uitdaging van dit onderzoek aan en schitterde met zijn innovatieve oplossing, service en ondersteuning. Bovendien biedt het onderzoek van Ryerson inzicht in de wereld van het expanded color gamut (ECG) drukken en een leidraad voor gebruikers die nog een oplossing moeten kiezen die aan hun behoeften voldoet.

Het onderzoek van Ryerson University heeft de mogelijkheden aangetoond van geavanceerde hulpmiddelen voor het afdrukken van kleuren. Tien leveranciers namen deel aan het onderzoek, waaronder GMG met GMG OpenColor en GMG ColorServer. Twee 7-kleuren digitale druksystemen met CMYKOGV-inktsets, Epson SureColor P9000 en HP Indigo 7900, werden gebruikt voor de evaluatie van steunkleur reproductie tijdens de test.

Evaluatie en voordelen van expanded color gamut druk

GMG-ColorServer-MultiColor

De prestaties van GMG op de HP Indigo 7900 waren bijzonder uitstekend. Met slechts 2458 patches in de testkaart kon GMG OpenColor 87% van de 1846 PANTONE-steunkleuren reproduceren die in de test werden gebruikt. Dit bewijst opnieuw de hoge betrouwbaarheid van de oplossing. De resultaten van GMG op de Epson SureColor P9000 waren even bevredigend: 89% nauwkeurige reproductie voldoet aan de hoge eisen die aan ECG-drukken worden gesteld.

De beloning van ECG-druk ligt in de voordelen: inkt- en materiaalbesparingen, minder wassen, herhaalbaarheid van taak tot taak en snellere voorbereidingen, wat de populariteit van digitaal printen verklaart. Met GMG OpenColor kunnen gebruikers ook profiteren van een eenvoudige en tijdbesparende workflow, terwijl ze nauwkeurige en stabiele resultaten hebben.

Meerkleuren profielen kunnen worden gemaakt, zelfs van mini-strips of bestaande gegevens, onafhankelijk van het afdrukproces dat wordt gebruikt om de referentievoorwaarde te creëren – en via conversie in GMG ColorServer wordt een druk gereed bestand geleverd.

De ECG-oplossing van GMG heeft de hoogste score

“GMG biedt bekende producten voor kleurbeheer, met speciaal gebouwde, goed ontworpen en toegewijde oplossingen voor multicolor- en verpakkingsklanten”, zegt Ryerson University. GMG OpenColor zorgt voor flexibiliteit en is tegelijkertijd gebruiksvriendelijk en intuïtief. Testkaarten worden gemaakt op basis van het drukproces, maar er is geen beperking bij het aanpassen van het aantal gebruikte patches of pagina’s. Een bijkomend voordeel dat niet in het onderzoek wordt gebruikt, is de output van proofing profielen via GMG OpenColor, wat leidt tot een directe proefdruk. In ieder geval is een hoge productprestatie een verplichting binnen GMG-producten, aangezien het bedrijf zich ten doel heeft gesteld om hoogwaardige kleurbeheer tools te ontwikkelen die bijna alle use cases dekken. De verwachtingen van klanten hangen dus nauw samen met het ontwikkelen en verbeteren van GMG-oplossingen.

Deel dit bericht

Vul uw naam en email adres in om uzelf in te schrijven voor onze nieuwsbrief.