achtergrond-homepage-cm-1600x900

KLEURBEHEER

Color management, of in goed Nederlands: kleurbeheer, is een techniek voor het aanpassen t.b.v. de gelijkstelling van kleuren van diverse in- en uitvoerapparatuur. Het doel hiervan is een zo identiek mogelijk resultaat op het gebied van kleuren te realiseren, onafhankelijk van de druk- of print techniek en onafhankelijk van het materiaal waarop gedrukt c.q. geprint wordt.

Zonder toepassing van kleurbeheer is het vrijwel onmogelijk grip op kleur te krijgen en zullen kleuren steeds weer anders worden weergegeven wanneer ze worden gereproduceerd. Ook al wordt slechts één druk- of printtechniek gebruikt.

MacManiac heeft in haar kleurbeheer assortiment alleen vooraanstaande fabrikanten die elk op hun toepassingsgebied hun voetsporen al ruimschoots hebben verdiend.

Een proef is de simulatie van een latere druk/print op papier, hetzij als soft proof op de monitor, hetzij als contractproef, validatie print of als impositie proef. 

MacManiac heeft de volgende oplossingen in haar assortiment die betrekking hebben op proofing. Voor meer informatie omtrent deze producten klik op het gewenste product.

Verschillende substraten en drukprocessen kunnen leiden tot inconsistente kleurresultaten. De daaropvolgende handmatige aanpassing van drukgegevens is tijdrovend en foutgevoelig. Een geautomatiseerde conversie met de superieure technologie van GMG zorgt in een mum van tijd voor consistente resultaten en garandeert nauwkeurige drukresultaten.

MacManiac heeft de volgende oplossingen in haar assortiment die betrekking hebben op kleur conversie. Voor meer informatie omtrent deze producten klik op het gewenste product.

Meten is weten is een bekend gezegde maar het maakt bijzonder veel uit waarmee je meet en wat je meet. De foto spectraal meters die MacManiac in haar assortiment heeft halen de angel uit de onzekerheid.

Meten is belangrijk, apparaten verlopen en moeten nou eenmaal stabiel worden gehouden om een accurate en consistente voorspellingen te kunnen doen over kleur.

Zonder software geen visuele representaties en profielen.

Het beoordelen van kleur met behulp van normlicht is iets wat drukkers dagelijks doen. Kleurbeoordeling op een scherm vereist o.a. een kleur accuraat scherm. Zorg er voor dat u kleur technisch niet voor verrassingen komt te staan.